mánudagur, janúar 18, 2010

bananabrauð

1 muna
150g sokeria (meitsi laittaa jotain kaks desia)
2 (yli)kypsaa banaania
1/2 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa (mulla toimi myos leivinjauheella)
250g jauhoa (meitsi heittaa ~4 desia)

Vaahdota muna (en jaksa yleensa, kunhan sotkottelen hetken) ja lisaa sokeri. Mossota banaanit ja maiskaise sekaan. Sitten sekota suola, soodat ja jauhot ja sitten sekotat yhteen koko sotkun. Tuo mahtuu mukavasti ikeasta ostettuun neliskulmaseen vuokaan. Taikina nayttaa vahalta, mutta se kohoaa uunissa ainakin kaksinkertaseks. Paista uunissa 45 minuuttia, 160° kiertoilmauunissa(??) ja ilman puhallusta (suora kaannos) 180°. Meilla on kakka uuni talla hetkella, joten joudun paistamaan sita hiukan kauemmin ja laitan puolessavalissa foliota paalle, ettei pinta pala.

Oon tehny tota jo kolme kertaa talla viikolla, just can't get enough! Joskus vois tosiaan koittaa heittaa esim. suklaata messiin. Jos koitatte ni laittakaa ihmeessa kommenttia et mimmosta tuli ja tykkasitteko, bananabrauð on olennainen osa islantilaista ruokakulttuuria ainakin mun mielesta :)

1 ummæli:

Unknown sagði...

namnam banaanileipàà nam :)

hei S, sunkin pitàis ehdottomasti vààntàà italia-historiikki jos vaan lòydàt aikaa, haluisin lukea(http://davverodolce.blogspot.com/2010/01/la-prima-sera-italiana.html)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails